Aasiassa ei toivoteta hyvää päivää, vaan tervehditään kysymällä, joko olet syönyt. Syömistä joka sorttia tarjoillaan Taiwanin ruokamarkkinoilla.

Kiinalaisten sanotaan syövän kaikkea, millä on neljä jalkaa paitsi ruokapöytiä. Naapurimaassa Taiwanissa Taipein ruokatoreilla kaupattiin myös käärmeitä ja niilläkin siellä herkutellaan.

Vaeltelin pääkaupungin laajalla Shi-Linin yömarkkinoilla, joilla ruokakojut ovat ryhmittyneet omaksi korttelikseen kauppakojujen rinnalle. Höyryävistä kojuista löytyy niin suolaista kuin makeaa, ja suosituimpien eteen kertyy monien kymmenien metrien pituiset jonot.

Siellä vain rohkeasti osoittelemaan mitä mielikuvituksellisimpia ruokia, mitä haluat. Näin taiteellisen elegantilta kuin kuvassa näyttää paikallinen vähän kuin siansyltty: siinä on pakattu nättiin pakettiin sika korvineen kaikkineen. Soijakastike antoi pakettipossulle vähän potkua.

Tiskeiltä myydään muutamalla eurolla indonesialaistyylisiä satay-vartaita, osteriomeletteja, osterinuudeleita ja puolen metrin pituisia grillattuja makkaroita. Juomaksi puserretaan hedelmistä mehua kuten vaikka guavesta.