Kahdeksanmetrinen haarukka törröttää pystyssä järvessä. Tästä löytyy varmaan muutakin kuin ahvenia.

Kun Genevenjärven rannalla näet jättihaarukan järvessä pystyssä, tiedät, että olet ruokamuseo Alimentariumin kohdalla. Sinne kannattaa mennä sisälle. Tungin itseni tuossa vieressä samaan kuvaankin kyseisen haarukan kanssa. Se muuten on Jean-Pierre Zauggin taideteos.

Ollaan Montreux'n lähellä Veveyn kylässä, jossa majoo myös maailman suurin elintarvikeyhtiö Nestlé. Se on perustanut tämän ruokamuseonkin. Museossa kuulet ja näet paljon muustakin kuin Nestléstä. Nyt siellä on ensi vuoden alkuun saakka näyttely ihmisten keräämistä ruokaan liittyvistä tavaroista kuten vaikkapa sardiinipurkeista. Monet niistä ovatkin kuin taidetta, eikä nyt tarvitse mennä edes Andy Warholin papukeittopurkki-tasolle. Ihmiset keräävät mitä vain, Sveitsissä esimerkiksi kahvikermakapseleiden kansiin painettuja kuvia. Tai pieniä sokeriannospusseja. Veveyn ruokamuseossa näet myös kokispullojen kavalkadin.

Näyttelyssä opit ja koet paljon maistamisesta, ruuasta, kokkaamisesta ja syömisestä. Museossa järjestetään kokkikursseja ja luentoja, tutkaile sivuilta! Putiikissa mielenkiintoisia ruokakirjoja. Ravintola, jonne pääsee maksamatta museon sisäänpääsyä. Siellä herkutellaan marraskuun puoliväliin saakka perunalla eri muodoissa ja loppuvuodesta venäläisruualla.

Musée de l'alimentationTi-pe: 10 - 17La-su: 10 - 18Quai Perdonnet1800 VeveySveitsiSisäänpääsy noin 10 € eli Sveitsin frangeina 12.Puh + 41 21 924 41 11