Muslimien paastokuukausi ramadan loppui sunnuntaina. Kookostaatelipalloilla juhlistetaan kuukauden loppua, mutta kyllä niitä sopii nappailla muulloinkin.

Muslimit viettivät sunnuntaina paastokuukausi ramadanin loppua vähän samaan tapaan kuin kristityt pääsiäistä ja joulua. Eli pöytä koreaksi.

Voimme osallistua pitoihin pyörittelemällä kookostaatelipalloja, jotka käyvät moneen: kahvin kanssa, välipalaksi, aperitiiviksi tai jälkiruuaksi.

Tumr Bel Nargine eli kookostaatelipallot150 g kivettömiä taateleita2 tl karkeaksi jauhettua kardemummaa10 kuorittua mantelia2 rkl voitapari kahvikupillista kookoshiutaleitaPaahda mantelit pannulla kullankeltaisiksi ja jäähdytä.Sulata voi kattilassa. Lisää taatelit ja kuumenna, kunnes taatelit pehmentyvät. Sekoittele rauhallisesti.Lisää kardemumma ja jatka keittämistä pari minuuttia, jotta saat taikinamaisen sekoituksen.Jäähdytä kymmenisen minuuttia. Jaa taikina 10 pikkupalloon tai muotoile ne pitkulaisiksi, paina jokaisen keskelle manteli ja kieritä kookoshiutaleissa.