Minun jouluuni kuuluu sacherkakku. Kotona syötiin aina äidin tekemää sacheria ja se oli niin hyvää, että kun lopulta pääsin Wieniin hotelli-ravintola Sacherin joulupöytään maistamaan aitoa sacheria, se oli pettymys: oman äidin sacher oli paljon parempaa

Minun jouluuni kuuluu sacherkakku. Kotona syötiin aina äidin tekemää sacheria ja se oli niin hyvää, että kun lopulta pääsin Wieniin hotelli-ravintola Sacherin joulupöytään maistamaan aitoa sacheria, se oli pettymys: oman äidin sacher oli paljon parempaa! Äiti käytti aprikoosihillon sijasta omien puiden omenahilloa ja hyvin se käykin.

Joka kerta sacher vie lapsuuden jouluihin ja myöhemmin romanttiseen Wieniin, niin että silmät painuvat kiinni ei vain suklaakakun mausta vaan myös unelmoinnista. Hotelli ja Wien on tietysti vielä mitä mainoin joulumatkakohde, joten tästä lähtee samalla matkasuositus.

Mistä tahansa suklaakakusta ei saa treenattua sacherkakkua. Sacherissa täytyy maistua tyypillinen valkuaisvaahdolla kevennetty kakku, jotta kuorrutussuklaakin pääsee rooliin.

Pohjan seuraavaan ohjeeseen otin Das neue Sacher Kochbuch -keittokirjasta, jonka ostin käydessäni tapaamassa Sacher-hotellin johtajaa Reiner Heilmannia muutama vuosi sitten. Kirjassa kerrotaan, että Sacherin pääkondiittorin antama ohje on yksinkertaistettu alkuperäisestä, jota säilytetään Wienissä kassakaapissa.

Olen muutellut ohjetta oman suuni mukaan, kuten esimerkiksi koko kuorrutusohjeen, koska kirjassa annettu oli mielestäni liian sokerinen ja liian vähän suklainen.

Kakku on niin täyttä, että sitä jäänee vielä joulupäivänkin kahvipöytään, ja maut vain löytävät toisensa paremmin pari päivää tutustuttuaan.