Makumatkaaja käännähti ranskalaisella visiitillä Porissa. Illastamaan päädyimme ranskalaisten ruokalajien ääreen Suomalaiselle klubille.

Makumatkaajan vei Poriin sikäläinen Ranska-yhdistys. Maistatimme yhdessä viinirotissööri Arto Murtovaaran kanssa suklaita ja viinejä Porin Ranska- ja Italia-seuralaisille sekä samalla myös alueen ekonomisteille. Ruoka- ja viinikulttuurista näin kiinnostuneen porukan kanssa on aina inspiroivaa vaihtaa mielipiteitä ja kokemuksia.

Tunnelmallisessa Suomalaisen klubin Talliravintolassa jatkettiin sitten vähän tukevammalla eli Provencen lihapadalla. Se on yhtä kuin punaviinillä ja Provencen yrteillä maustettua, pitkään haudutettua naudanpaistia, pekonia, juureksia ja uuniperunaa. Listalta löytyvät myös ranskalaiskeittiön tyypilliset Quiche Lorraine -kinkku-juustopiiras tai Coq au vin eli kukkoa punaviinissä: pekonia, herkkusieniä ja hillosipulia.

Viinilistalta Arto valitsi teemaan sopivan Cotes du Rhonen. Sesongin mukaan näin alkuvuodesta klubillakin herkutellaan blineillä.

Suklaa-viinimaistelut järjestimme muuten Satakunnan marttojen uusissa fiineissä tiloissa keskellä Poria. Martat tarjoavat lounaaksi maukasta ja edullista kotiruokaa kuten näinä viikkoina pinaattilettuja tai possusoosia ja perunamuusia, noin seitsemällä eurolla.

Porin Suomalainen klubi Eteläranta 10