Tämä ravintolavinkki tulee Porin jazzaajille myöhässä, mutta voi tänne porilaisravintolaan mennä muulloinkin kuin jatsien aikaan.

Poriin pihviä sahaamaan

Makumatkaaja meni mielellään koivupölkyillä sisustettuun Porin linja-autoaseman Saha-ravintolaan. Hallimainen tila passasi maalaisseurueellemme, kun olemme viettäneet takavuosina paljonkin aikaa Matkahuollon baarissa linjuria odotellessa.

Sahan annokset ovat suuret ja vaihtoehtoja löytyy. Pöytämme kokeili hyvän läpileikkauksen Sahan listaa: alkuruuaksi lautatarhan etanoita eli juustolla kuorrutettuja ja valkosipulivoissa muhineita etanoita tai korvasienikeittoa kylmäsavustetun poron kera. Pääruuaksi paistettuja muikkuja ja ahvenia tai tornipihvi eli pekoniin käärittyä härän sisäfilettä. Lapsille lihapullia ja nakkeja; jälkkäriksi kuvaan päässyttä suklaakakkua.

Varsinkin liha-annokset ovat niin tukevasti pakattuja, että niitä toivoisi selvennettävän: kaikki annokset on täytetty tai kuorrutettu juustolla tai ne on uitettu pekonivalkosipulissa tai pippurikonjakkikermakastikkeessa. Jopa kevytpihvi eli härän ulkofilepihvi tulee maustevoin kanssa.

Käyntiaikanamme ei ollut paljon muita asiakkaita, mutta silti keittiö ei pitänyt kiirettä. Ruuanlaittoon paneuduttiin.

 

Ravintola Saha

suljettu ma-ti

Itsenäisyydenkatu 44 (linja-autoasema)

Pori

Puh. 044-775 7770