Helsingissä ravintolakoulu Perhon ravintolassa on erinomainen hinta-laatusuhde. Käykää antamassa ravintolakoululaisille harjoitusta!

Kävin bussiseurueen mukana ruokailemassa Perhossa: Noutopöytälounas 9 eurolla, kyllä nälkä lähti jokaiselta.

Ravintolakoulu Perhon opetusravintola on siitäkin kiva paikka, että siellä opiskelijat saavat tosikokemusta ravintolan ja keittiön hommista. Käyntipäivänämme vuorossa olivat nähtävästi jo kokeneet oppilaat, sillä tarjoilu sujui mallikkaasti ja mikä mukavaa, hyväntuulisesti. Ryhmästämme yksi onnistui kaatamaan pöydälle kootut lasit ja yksi niistä rikkoutui. Malööveri korjattiin tuota pikaa ja sen kummempaa numeroa siitä tekemättä.

Alle kympillä saa salaatteja, käydessämme purjo-perunakeittoa, savustettua lohta ja piparjuurilihaa, vihanneksia ja nuudeleita, leipää, kahvin tai teen. Ruoka on kotitekoisen makuista, siis hyvää. Syyskuussa Perhossa on pippuripihviviikot, jolloin pihvi ja lasillinen punaviiniä maksaa 20 €. Koko menulle alku- ja jälkiruokineen tulee hintaa noin 26 euroa.

Ruuat sopii huuhtoa alas Perhon omilla oluilla, sillä ravintolan yhteydessä toimii pienpanimo, joka tekee olutmestarinsa Antero Rohkean mukaan nimettyä Rohkea-olutta. Ravintola on ottanut valikoimiinsa myös luomuviinejä, mikä kiitettävä tarjous sekin.

Perhon sisustus on valoisan puisen suomalainen.

Onko tuttu paikka?

Ravintola Perho: Mechelininkatu 7, 00100 Helsinki