Ei doupingia vaan maidolla ja suklaalla: huipputehodrinkki.

USA:n olympiauimarit nousevat uima-altaasta ja naukkaavat heti hörpsyt - ei energiajuomaa, ei red bullia, eikä vettäkään. Vaan kylmää kaakaota. Yes!

Kaakao on jenkkiuimarien virallinen tankkausjuoma. Näin he pistävät paremmaksi amerikkalaisen maidon mainostuskampanjan "Onks maitoo" eli "Got milkin?" lisäämällä kysymykseen "Got chocolate milk?"

Ravintokonsultit vannovat suklaan voimaan treenien jälkeen, kun energia on saatava äkkiä takaisin. Kaakaojuomassa kun on hiilihydraatteja, proteiineja, kalsiumia ja muita mineraaleja.

Kaakao on tehonnut ihmejuomana myös Yhdysvaltojen huippupyöräilijöille. Ja pyöräilijäthän ovat tunnettuja kaikenlaisten muidenkin taika-aineiden käytöstä. Pyöräilijät testasivat suklaamaitoa verrattuna energia- ja kuntojuomiin ja totesivat, että suklaamaito palautti voimat nopeimmin ja parhaiten. Sitä suositellaan ihan veden sijastakin antamaan tehokkaimmin takaisin hien mukana menetetyt paukut.

Tässäkin palataan juurille, sillä tämä kaikki vain vahvistaa suklaan ja maidon aiemmin todetut ihmevoimat. Suklaan löytäjät mayat nauttivat suklaan nimenomaan juotavassa muodossa.

Kesällä maistuu kylmä kaakao ja sen valmistat helpoiten sekoittamallaPari rkl kaakaojauhettaPari tl sokeriaYhdistä seos pariin ruokalusikalliseen kuumaa maitoa, jotta kaakao ja sokeri sulavat.Täytä lasi kylmällä maidolla. Sekoita tai ravista, jos haluat pirtelömäisen kaakaon.Lisää kanelia, vaniljaa, pippuria tai chiliä, mikäli kaipaat ekstra potkua.