Saksassa on noussut laihduttajien suosioon valkuaisleipä. Tämäkin karppausaallon tulosta.

Tavallisessa leivässä on paljon jauhojen hiilihydraatteja, joten niitä välttävät tavoittelevat leivän tuntua valkuaisleivästä.

Saksalaisilla on tapana syödä iltapalaksi voileipiä, joten tämä laihdutustapa iskee erityisen hyvin saksalaiseen. Siksi useat saksalaisleipomot tarjoavat nyt valkuaisleipää, joka on tehty munanvalkuaisista ja vaikkapa pähkinöistä, auringonkukansiemenistä ja leseistä.

Pikkufiba vain, että valkuaisleivässä on enemmän kaloreja kuin tavallisessa leivässä, koska siinä käytetään enemmän rasvaa, jotta leipä pysyy koossa ja näyttää leivältä.

Asiantuntijat korostavatkin laihduttajalle olevan tärkeää, että syödyt kalorit kulutetaan liikkumalla.

Saksan televisio vertailutti kadulla valkuaisleivän maistuvuutta normaaliin. Useimpien ohikulkijoiden mielestä kostea valkuaisleipä oli herkullisempaa kuin tavallinen.

Valkuaisleipä maksaa leipomoissa monesti kaksi kertaa enemmän kuin normaalileipä.

Näin se syntyy:

Valkuaisleipä50 g seesaminsiemeniä200 g mantelirouhetta0,8 dl kuumaa vettä2 rkl kikhernejauhoja3 tl leivinjauhetta1 tl kasvislientä6 munanvalkuaistasuolaaLiota manteleita kuumassa vedessä tunti. Sekoita kikhernejauhot leivinjauheen kanssa ja yhdistä mantelien kanssa. Paahda seesamit ja sekoita suolan kanssa kasvisliemeen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 220 asteessa n. 40 min.