Pelko pois ja pursotinpussi hyppysiin: tällä uudella kirjalla taiteilet hetkessä mageet macaronit!

Pelko pois ja pursotinpussi hyppysiin: tällä uudella kirjalla taiteilet hetkessä mageet macaronit!

Minä käänsin. Ranskasta suomeen 20 macaroni-ohjetta + 15 kohdan idioottivarman perusohjeen macaronien tekoon.

Ja mikä mahtavinta, tämän Kotona tehdyt macaronit -kirjasen kanssa tulee paketissa kankainen pursotinpussi ja siihen kuusi eri suppiloa. Kyllä helpottaa.

Sillä voit pursotella mitä vain keksit, hyvin onnistuvat kaikenlaiset kakkukoristeet.

Käänsin WSOY:lle vuosi sitten suklaakirjan myös ranskasta ja siinäkin oli sama idea: kohtuuhintaan, ellen sanoisi ihan jopa halvalla, menee näppärä paketti. Ranskalaiset ovat kumman tiiviisti saaneet ynnättyä simppelit ohjeet, niistä monet eri versiot ja herkkujen tekovälineet. Suklaakirjassa tulivat mukana muotit suklaiden tekoon.

Niin suklaasta kuin macaroneistakin löytyy kummastakin haastetta. Molemmissa on vain maltettava noudattaa pikkumaisilta tuntuvia neuvoja, eikä lähdettävä säveltämään ja oikomaan mutkia. Sitten kun perusreseptit taitaa, onkin vain avaruus rajana, miten reseptejä voit soveltaa ja muuttaa. Macaroneissa voi varioida täytteillä.

Kirjassa on reseptit klassisiin sitruuna- ja kahvimacaroneihin, mutta myös lakritsi-, ananas-sichuaninpippuri- tai maitosuklaa-tonkapapumacaroneihin. Pikkujouluksi kelpaavat omena-piparkakku-, kastanja-pähkinä- tai vaikka pipari-vaniljaherkut.

Minulla lämpisi kirjaa kääntäessäni uuni kuumana macaronien paistamisessa ja kävin vielä monet kurssitkin macaronisalojen avaukseen. Nyt löysin suolaisten macaronien reseptikirjan, sillä ne käyvät ruokaversioina vallan passelisti aperitiiviksi tai alkupalaksi. Eilen juuri maistelin sellaisia Genevessä vastaanotolla.

Mutta näistä suolaisista jatketaan, kun harjoitellaan ensin makeilla.