Tässäkään kisassa ei voita välttämättä paras kokki vaan hän, joka osaa herättää keitoksillaan tunteet.

Tänä maanantai-iltana ranskankieliset ruokafriikit istuvat tiiviisti telkkarin ääressä, kun Top Chef -ruokakisassa valitaan paras kokki. Kolmen tunnin finaali päättää 10 viikon kisan.

Nämä kokkiohjelmat ovat yhden lajin big brotheria ja reaalitv:tä. Kokkausvinkkien ja reseptien lisäksi ohjelmassa oppii paljon psykologiasta. Monesti kisasta on tippunut teknisesti hyvä kokki, jolla on taidot hallussa, mutta sydän puuttuu. Useasti eteenpäin on päässyt se, joka herättää keitoksillaan tunteet.

Voittajan tittelistä kisaavat Fanny Rey (alakuvassa vasemmassa reunassa), Stéphanie Le Quellec (alakuvassa keskellä) sekä Pierre Sang Boyer (yläkuvassa oikealla, kuvassa muut tuomareita).

Kandidaateista Pierre Sang on hiukka hallitsematon ohjus, mutta semifinaalissa hän ylsi huippukokkien arvostelun mukaan lähes täydelliseen menyyseen.

Pierre Sangia vastassa on teknisesti taitavampi, mutta mielikuvituksettomampi Stéphanie ja täydellisyyteen pyrkivä Fanny.

Kaikki kokelaat ovat jo ravintoloissa töissä, kolmekymppinen Pierre Sang Lyonissa L'Opéra -ravintolassa Place de la Comédiella. Ravintolasta avautuu hieno näkymä Lyonin kattojen yli. Jos ajaudut gurmeekaupunkiin, Oopperan voi pistää korvan taa yhdeksi ravintolavinkiksi.

Ranskan Top Chef -kisaa on seurannut yli neljä miljoonaa katsojaa, kymmenkertaisesti Suomen Top Chef -lukujen. Yhtä moninkertaiseksi kasvaa voittopottikin, eli ranskalainen topcheffi saa 100 000 euroa.

Katsoitko Suomen Top Chefiä ja menikö voitto oikealle? Meinaatko katsoa tiistaina Master Chef -kisan finaalin?