Brittiprinssi William tarjoaa perjantaisissa häissään lempikakkuaan, joka on miltei kuin Rex-kakku. Sehän sopii, Rex kun tarkoittaa kuningasta. Fashionistat odottavat Katen pukua, foodistat kakkua.

Kate ja William leikkaavat perjantaina häissään kahta kakkua. Toinen on perinteinen kerroshedelmäkakku ja toinen Williamin erityistoive, suklainen keksikakku, lempijälkkäri jo lapsuudesta.

Monikerroksisen hedelmäkakun tekee leicestershireläinen kakkudesigneri Fiona Cairns, joka taiteilee kakkuja myös beatle Paul McCarneylle ja tavaratalo Harrodsille ja Selfridgesille.

Hedelmäkakussa on yön yli brandyssä liotettuja kuivahedelmiä kuten rusinoita ja kirsikoita sekä pähkinöitä, appelsiininkuorta ja sitruunaa. Se on koristeltu valkoisilla kukilla; Englannin ruusulla, Irlannin apilalla ja nimikirjaimilla K&W.

Suklaisen keksikakun valmistaa brittiläinen keksimaakari McVitie, joka on leiponut kuninkaallisten hää- ja ristiäiskakut jo 1800-luvun lopusta. Kansan prinsessan poika haluaa häihinsä tavallistakin tavallisempaa kakkua, jolla hän herkutteli pienenä Buckinghamin palatsissa. Hääkakkuun menee 1700 keksiä ja 18 kiloa suklaata.

Rex-kakku tuli muotiin 60-luvulla, jolloin ei ollut nettejä, mutta sana uusista kekseistä kiersi nopsaan. Naapurin emäntä tuli meillekin esittelemään kaupasta ostamiaan keksejä, johon vastaukseksi äitini veti jääkaapista juuri kokoamansa Rex-kakun.

Prinssi Williamin toivekakku on Rexiäkin helpompi, ja yksinkertaistin verkosta löytämääni ohjetta vielä entisestään. Uuniton kakku on takuuvarma menestys, kun valitset hyvää suklaata ja herkkukeksejä. Voit käyttää mitä tahansa rapeita voi-, kaura- tai digestiivikeksejä. Piparkakuilla saat mausteisen version tai voit ripottaa sekaan vaniljaa ja kanelia.

Lähikaupasta löysin McVitie'sin vehnäkeksejä, jotka ovat maultaan Marie-keksimäisiä. Niistä tuli mieleen mummo, jolla oli aina kaapissa nimikkokeksejään yllätysvieraille. Kun hän tiesi odottaa vieraita, ostoslistalle kirjoitettiin Domino-keksejä.

Tällä simppelillä kakulla kelpaa juhlistaa häiden seurantaa telkkarista.

Prinssi Williamin hääkakku3 kupillista rikottuja digestiivikeksejä1 kupillinen kermaa4 rkl voita2,5 kupillista tummaa suklaataRiko keksit suupaloiksi.Tässä ohjeessa ei keksejä lioteta, mutta voit tehdä sen vaikka kahvilla.Kiehauta kerma ja voi kattilassa kiehumapisteeseen. Lisää pieneksi rouhimasi suklaanpalat ja hämmennä sileäksi kastikkeeksi.Kaada suklaa keksipalojen päälle ja sekoita, kunnes keksinpalat peittyvät täysin.Vuoraa irtoreunainen kakkumuotti tuorekelmulla. Kaada seos vuokaan ja pistä jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi tai että kakku jähmettyy.Kumoa varovasti ja koristele hedelmillä, valkosuklaalla tai kermalla, joka tuo pehmeyttä rapeisiin kekseihin.Nuorenparin kunniaksi tein kakun päälle valkosuklaisen Englannin ruusun ja sydämet silikonimuotilla. Kyydittäjäksi käy hedelmämousse tai -salaatti.