Massiiviset buddhanpäät rauhoittavat tulijan geneveläisessä Bonjour Bonsoir -teesalongissa.

Geneveläisen Bonjour Bonsoir -teesalongin hyllyiltä voi valita 40:stä eri teesortista, ja teen valmistusta pääsee seuraamaan teepöydän ääreen. Ihan siinä hörppäysetäisyydellä teetä valmistaa kaikkien taiteen sääntöjen mukaan mongolialainen teemestari Tana Azzam. Hän kaatelee hauduttamaansa vihreää teetä kuvassa maistelijoille.

Tyylikäs ja perusteellisesti teehen syventynyt paikka löytyy Geneven keskustan ostoskatujen jälkeen pankkikorttelista. Ainutlaatuisesta teevalikoimasta tulevat nauttimaan lähikatujen pankkiirit ja teehen perehtyneet.

Valikoimaa löytyy valkoisista grand cru -laaduista aina vahvasti kellarille ja vihanneksille maistuviin teihin. Myytävänä on Euroopasta harvoin saatavia teelaatuja, vaikkapa Koreasta tai Taiwanista.

Järjestin Bonjour Bonsoirissa haasteelliset suklaamaistiaiset, joihin yhdistimme Madame Azzamin teet.

Haastavan siksi, että teellä on taipumus häivyttää suklaan kaakaon maku tai sitten teen tanniini turmelee kaakaomaun kehittymisen. Mutta kun löysimme hyvät parit, saimme lennätettyä kansainvälisen maistelijaporukan ympäri maailmaa niin teen kuin kaakaon makuvivahteiden vieminä.

Monet paikalliset suklaantekijätkin tarjoavat putiikeissaan erinomaista teetä ja suklaisia teekonvehteja. Alakuvassa näkyy, miten geneveläisessä Stettler-suklaateesalongissa tuodaan pöytään tiimalasi, joka näyttää teen oikean hauduttamisajan. Näin tanniinit eivät pääse pilaamaan suklaateosten ja itse teen hienovaraisia makuja. Tiimalasin tummanvihreä hiekka näyttää kolmen minuutin, oranssi neljän ja vaaleanvihreä viiden minuutin haudutusajan.

TeeputiikkiBonjour BonsoirRue de Stand 57, Geneve

Chocolaterie StettlerRue du Rhône 69ja kaksi muuta putiikkia Genevessä