Facebookista on moneksi. Esimerkiksi opettamaan uusia reseptejä.

Facebookissa sosiaalidemokraattien kansanedustaja Tarja Filatov päivitti viikonloppuna tekemisiään: "Leipoo kuverttileipiä ja miettii, että miltähän kummalta ne näyttää valmiina."

Siitä yli sata Tarjan kaveria ihmettelemään, mitä siellä Hämeenlinnassa oikein paistellaan.

Vähän ajan päästä tulikin kuva ja resepti:

Kavereiden pyynnöstä:

Kuverttileivät50 g voita2,5 dl maitoa50 g hiivaa1 tl suolaa8 dl vehnäjauhojaKaulitaan sentin levyksi ja voidellaan voisulalla. Leikataan kuudeksi suikaleeksi, jotka nostetaan päällekkäin. Leikataan pötkylästä 18 leipästä ja asetetaan paperivuokiin siten, että yläreuna pääsee aukeamaan viuhkaksi.Uunissa 250 asteessa 10 minuuttia.Näytti niin herkulliselta, että pistän sen tässä muitta mutkitta jakoon. Tarjalta kysyin luvan ja taustatarinankin kuulin: "Ohje on äidiltäni perimästä keittokirjasta Suuri Leivontakirja. Leipoessani poikkesin ohjeesta sen verran, että laitoin lorauksen siirappia ja korvasin desin vehnäjauhoja kauraleseillä. Hyviltä maistuivat:) Äiti oli kokkaaja ja leipoja koko sielultaan. Isä alkoi leipoa, kun äiti kuoli."

Minua kiinnosti nimi kuvertti. Verkosta selaamalla löysin sämpylöistä käytettävän myös nimeä kateleivät eli tullee ranskan sanasta couvert, joka tarkoittaa katetta tai peitettä, joka tuossa sämpylässä verhomaisesti avautuu.

Kiva idea kaikkineen. Kiitos pioneerileipuri-Tarjalle!