Torstaina vietetään Maailman vesipäivää. Sen kunniaksi voi keittää muutakin kuin tuota pelkkää elämän eliksiiriä, miksei vaikka kuplateetä.

Korkea muovimukillinen näyttää aasialaisen hempeältä.

Bubble tea eli kuplatee tai helmitee on kotoisin Taiwanista, jossa toreja värittävät kuplateekojut ja katuja kuplateebaarit. Poptee syntyy mustasta tai vihreästä teestä sekä maitotiivisteestä tai maidosta ja hedelmämehusta tai hedelmäpulverista. Lasin tai mukin pohjalla killuvat tapiokan tummat purkkamaiset helmet.

Pirtelömäinen pehmeys, cocktailmainen vaahto ja tapiokahelmet tuovat ihan samppanjameiningin. Kesäisin tällä talttuu jano, kun pinnalle sheikataan jäähileitä. Talvella taas kuplatee voidaan tehdä lämpimänä. Tapiokan tummat helmet imaistaan pureskeltavaksi leveän pillin kautta, joten kuplatee on jälkiruuan ja juoman fuusio.

Taiwanilaisten bobaksi kutsuma juoma vaatii kyllä vähän totuttelua ja makeuden säätöä.

Nyt kuplateebaarit ovat rantautuneet myös Eurooppaan, niitä löytyy Lontoosta, Berliinistä, Pariisista ja Genevestä. Niissä oleilee mielellään kuppikakkudesigniin tottunut väki.

(0) KOMMENTOI