Saksassa kun ollaan, niin viini- ja oluttuvat antavat matkailijalle ainutlaatuista apetta ja tunnelmaa. Kölnissä kulinaarimatkailijaa hemmotellaan vielä ruokamuseoilla.

Köln on antanut maailmalle kölninveden eli Eau de Cologne -hajuveden, mutta ruokailijakaan ei jää paitsi kokemuksia. Useat kaupungin panimoravintolat tarjoavat tuhtia ruokaa, sianpotkaa ja makkaraa tai Reinin rannan kalaravintolat tuoretta kalaherkkuja. Kesäisenä iltana teki mieli jotain vähän kevyempää, mutta silti paikallista.

Terassiravintoloista osuin vanhankaupungin kujilla viehättävään viinitupaan ja majataloon Brungsiin. Historiallinen roomalaisajoilta periytyvä viinitupa tarjoaa sesongin mukaista ruokaa, nyt elokuussa listalla ovat kauden sienet, kantarellit ja muut metsän annit. Alkujuomaksi raikasta seljaliköörillä tujautettua rieslingkuohuviiniä, joka pääsi poseeraamaan kuvaankin.

Muuten Brungsissa syödään sianpaistia, hapankaalia ja matjesfileitä. Huomaavainen ja vallan ystävällinen tarjoiluväki kiikuttaa pöytään mainion valikoiman paikallisia juustoja kuten rieslingissä kypsytettyä juustoa.

Kun kaupungin ruokalistoilta löytyy polleita makkaroita ja niiden päällä maistuu sinappi, on kaupunki museoinut sinapinteon taidon ihan museoon saakka. Useista kaupungin sinappiin erikoistuneista kaupoista löytyy mittavat selitykset sinapinteosta ja paikallisista sinappierikoisuuksista. Varsinainen sinappimuseo on sijoittunut vastapäätä kaupungin suurta suklaamuseota. Se perehdyttää saksalaisen yksityiskohtaisesti ja kolmessa kerroksessa suklaanteon taitoon, historiaan ja makuun.