Erik Mansikka voitti kokkien Suomen mestaruuden viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa.

Erik Mansikka voitti kokkien Suomen mestaruuden viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Mansikka kokkaa töikseen Turussa Logomo Kitchen -ravintolassa.

Kilpailun päätuomari Sauli Kemppainen Kämp-hotellista sanoi Mansikan voittaneen kisan kunnioittamalla raaka-aineiden ominaismakuja ja yhdistämällä ne harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Alkuruoka oli tehtävä ahvenesta, pääruuaksi oli loihdittava viiriäistä ja viiriäisenmunia. Jälkiruuan raaka-aineet olivat Granny Smith -omenat, piimä ja maustepippuri.

Myös toiseksi paras suomalaiskokki Jarno Seppä työskentelee Turussa, ravintola Smörissä. Kolmanneksi tuli helsinkiläisen G.W.Sundmansin Ismo Sipeläinen.

Ensimmäistä kertaa kisattiin myös tarjoilijoiden Suomen mestaruudesta. Vuoden tarjoilijaksi ylsi Lapin Sirkasta Hullun Poron Maria Suihkonen.

Tarjoilijoiden piti valita viinit ruokiin, kattaa pöytä, valita juustot ja tarjoilla ne, valita ja valmistaa kahvi makean syötävän kanssa, sekä esitellä ja tarjoilla digestiivit.

Suomen toiseksi taitavimmaksi tarjoilijaksi valittiin Saara Alander Roux-ravintolasta Lahdesta ja kolmanneksi helsinkiläisen ravintola Sipulin Toni Yksjärvi.