Makumatkaajan on aina niin kiva palata takaisin koti-Geneveen, kun lentokentällä on vastassa George. Clooney, Nespresson kanssa.

Jos olisin opiskelija, tekisin tutkielman siitä, kuinka moni ostaa Nespresso-kahvia sen mainostajan, George Clooneyn takia. Kysyin asiaa Nespresson tiedotusjohtajalta Genevessä brittiläisen kauppakamarin aamiaisella, mutta hänen mukaansa sitä ei tiedä kukaan.

Maailmassa on varmaan muitakin kuin minä, jotka rakastavat hyvää kahvia, mutta kieltäytyvät ostamasta Nespresson kalliita kahvikapseleita ja niiden mukanaan tuomaa alumiinijätekasaa.

Sveitsiläisen Nespresson johtajat vastaavat minulle aina kysyessäni tätä yrityksen ympäristötietoisuutta, että voihan ne kapselit kierrättää. Kai niin, mutta kuka sen sitten tekee.

Sveitsiläinen kansalaisjärjestö Solidar Suisse lanseerasi Youtubessa Clooneyn kloonin, jossa sätitään Nespressoa köyhien kahvinpoimijoiden hyväksikäytöstä. Videossa apinoidaan Clooneyn kahvimainoksia. Parodiassa Clooneyn näköinen mies saa kadulla putoavan Nespresson kyltin jalkojensa väliin ja spiikkeri sanoo: "Sori George, mutta kahvinpoimijaa kohdellaan aivan samalla tavalla." Clooney on paitsi (kahvi)mukiinmenevän näköinen, myös ihmisoikeuksien puolesta taistelija, joten Solidar kehottaa ihmisiä lähettämään Clooneylle vetoomuksen kahvinpoimijoiden paremmasta kohtelusta tai luopumaan Nespresson mainostuksesta.

Kansalaisjärjestö kertoo nyt miljoonan ihmisen katsoneen pätkän ja 40 000 lähettäneen viestin Clooneylle.

Ja kuinka ollakaan, juuri tähän samaan saumaan Nespresso toi markkinoille ensimmäistä kertaa kokonaan kestävän kehityksen periaatteella tuotetun lyhyen ajan sesonkituotteen, Dhjana-kahvin. Osuin Kolumbiassa näille kestävän kehityksen kahvitiloille, joilla Nestlé tukee kahvinviljelijöiden perheitä koulutuksella ja paremmilla tuloilla. Dhjana-kahvin pavut tulevat Kolumbian lisäksi Costa Rican ja Brasilian arabicasta sekä Intian robustasta.