Makumatkaaja koukkasi Kellokoskelle suklaata maistattamaan. Samalla retkellä löytyi romanttinen kahvila-ruokala-putiikki-tapahtumamakasiini Kinuskilla.

Kellokosken yrittäjät halusivat kuulla suklaista ja maistaa paikallisiakin suklaaherkkuja, joten lastasin suklaat ja siitä Tuusulan kulttuurikuntaan pirteitä yrittäjiä tapaamaan. Perillepäästessä kaarsin kahville joenrantaan entiseen ruukin makasiiniin Kinuskillaan.

Malla Tuuri-Sarinko avasi viime vuoden lopussa unelmansa inspiroivaan ympäristöön, mutta osasi jättää paikan sopivan rohmuiseksi.

Lounaslistalta löytyy vaihtelevaa kotiruokaa ja aamulla makasiinin uunissa paistettua leipää. Kahvilassa tarjoillaan Johan&Nyströmin kahvi- ja teelaatuja, juuuripaahdettuja erikoiskahveja ja tuoreita leipomoherkkuja.

- Tykkään pitää valikoimassa Reilun kaupan luomukahveja. Tulee hyvä mieli, kun tietää, että niistä jää viljelijöille enemmän tuloja, Tuuri-Sarinko kertoo.

Kahveja ja teelaatuja myydään myös kotiin.

- Joka päivä vitriinistä löytyy jokin leivottu kinuskiherkku, Malla lupaa.

Viikonloppuisin Kinuskillassa tarjoillaan lapsiperheillekin sopiva brunssi noin 30 eurolla, esimerkiksi äitienpäivänä tai vappuna. Viiniä Kinuskillassa ei nautita.

Kinuskilla, Vanha Valtatie 190, Kellokoski