Jälkiruokalistalle karkaavat yhä useammin kurkku, paprika ja punajuuri.

Huippukokit tekevät menyidensä jälkkärit nyt kasviksista. Porkkanakakku on jo kasvisjälkiruokien klassikko, mutta Zürichissä tarjoillaan jälkiruuaksi jo kirsikoita, suklaata ja selleriä tai maitosuklaatorttua paprikahyytelöllä.

Patissierit tykkäävät näistä parituksista, jotka herättävät syöjissä muistoja tai hekumoita uusista aromiyhdistelmistä. Kasviksissa, kuten paprikassa, tomaatissa, porkkanassa ja kurpitsassa, on luonnostaan sokeria. Jälkiruuat kokataan siksi fenkolista, oliiviöljystä, avokadosta tai vihreistä tomaateista.

Tages-Anzeiger -lehden haastattelema makututkija sanoo parsasta löytyvän vaniljan makua, fenkolista anista ja kurkusta taas melonia.

Kokeiluhitti tuntuu olevan nyt punajuuri. Sitä yhdistetään karhunvatukoihin ja vodkaan tai veriappelsiinimousseen.

Samalla tavallisesti jälkiruuissa käytetyt ruoka-aineet kuten suklaa tai raparperi valtaavat alaa pääruuissa.

Tällä yhdistelmällä pääset kasvisjälkiruokien kokeilun alkuun:

Kurkku-passionhedelmäjäätelö150 g kurkkua150 g mangoa150 g passionhedelmää30 g tomusokeria50 g ruokakermaa, rahkaa tai jogurttiaKuori kurkku ja mango sekä kuutioi ne pieniksi.Puolita passionhedelmä, kaavi sisältö ja lisää siihen tomusokeri. Yhdistä kurkku- ja mangokuutiot, sekoita ja pyöräytä tehosekoittimessa tasaiseksi.Lisää ruokakerma tai rahka.Sekoita jäätelöksi koneessa tai käsin.*Voit tarjota kasvisjäätelöä myös pitkän menyyn väliruokana tai etujälkiruokana.*Ohje on marraskuussa ilmestyvästä viiden vuoden takaisen kondiittorien maailmanmestarin Rolf Mürnerin kirjasta.