Olen käynyt ahkeraan suklaakursseilla, samassa satsissa menivät myös tikkukakut.

Olen käynyt ahkeraan suklaakursseilla, samassa satsissa menivät myös tikkukakut.

Syksyllä on iskenyt taas kurssi-into. Sveitsissä paikallinen suuri kauppaketju Migros järjestää oivallisia kokkikursseja, joten kävin tekemässä tikkukakkuja. Näistä saa kivat tarjottavat glögipöytään ja tekeminen on helppoa, kun pohjana käytetään valmista kakkua. Sopii vaikka lasten kanssa pyörittelyyn.

Ohjeesta saat kakkupohjaa ja täytettä varioimalla erimakuisia versioita. Me teimme tikkukakut sitruunakakkuun ja valkosuklaaseen, mutta suklaisen herkun saat käyttämällä suklaakakkua, täytteeksi suklaalevitettä, kuten Nutellaa tai Philadelphian suklaa-tuorejuustolevitettä. Kuorrutus lempisuklaallasi.

Migros koristelutti tikkukakut makeilla, minä koristelisin pähkinöillä tai pieneksi hakatuilla kuivahedelmillä. Mielikuvitus on rajana.

Ja näin se menee. Tässä perusohje, jota olen yksinkertaistanut:

Tikkukakut (15)200 g kuivakakkua60 g mascarponea40 g tomusokeriakuorrutus:200 g suklaataLeikkaa kakku kuutioiksi ja jauha se sekoittimessa hienoksi. Lisää mascarpone ja tomusokeri. Voit lisätä sitruuna- tai appelsiinikuorta ja -mehua, jos haluat pirtsakoita kakkuja. Vaivaa tiiviiksi massaksi. Ota lusikalla palloja ja pyörittele ne sileiksi. Pistä jääkaappiin noin tunniksi kovettumaan.Sulata suklaa varoen, kasta tikkujen päät suklaaseen ja pistele ne kakkuihin. Laita jääkaappiin jälleen noin 1/2 tunniksi.Kuorruta tikkukakut suklaalla ja koristele pähkinöillä tai koristesokerilla.