Sveitsissä Montreux'n jazzfestivaalit päättyivät juuri ennen kuin Porissa aloitetaan, mutta jazztunnelmiin pääsee maailmalla Montreux Jazz -ravintoloissa.

Montreux Jazz -ravintolat noudattavat jazzjuhlien perustajan Claude Nobsin konseptia: Hänellä on tapa kutsua jazzjuhliensa esiintyjät kotiinsa syömään, juomaan ja jammailemaan pienessä piirissä.

Sveitsissä jazzravintoloita on Geneven sekä Zürichin lentokentillä. Sellainen on avattu juuri myös Lontooseen Harrods-tavarataloon, ja vuoden kuluttua myös Pariisiin.

Kävin testaamassa Geneven lentokentän jatsikahvilan. Jättietu on, että se on auki joka päivä ja aina klo 23:een saakka, sillä Genevessäkään ei ole helppo löytää hyvää ravintolaa iltaisin ja etenkään sunnuntaisin. Pitää vain ylittää itsensä ja pungeta itsensä tylsältä tuntuvaan lentokenttärakennukseen. Tuloaulassa sijaitsevaan jazzkahvilaan kun pääsee, paikka unohtuu, kun sitä siirtyy ihan itsestään tunnelmiin, svengaavaa taustamusiikkia kuunnellessa ja musiikkirekvisiittaa katsellessa.

Keittiöllä on meininkiä. Annokset ovat paitsi hyvän näköiset myös -makuiset. Kaverille tuotiin kaunis paketti kuin karkkipaperissa kypsennettyä kalaa, johon oli pistelty sitruunaruohoa ja persiljaa. Minä nautin juuri oikeankypsää risottoa. Viinilistalta löytyy hyvä valikoima myös paikallisviinejä.

Jälkiruuaksi kahvin kanssa elegantti lautanen, jolla oli minikokoinen macaron, sitruunatartaletti ja suklaapaakkelsi.

Olimme Phil Collins -nurkkauksessa, jossa Phil oli seuranamme seinätapetissa rumpuineen. Hiuksetkin olivat vielä päässä, joten kuva on takavuosilta.