Jäi viimeksi juttu kesken noihin vasikkaresepteihin. Sattumalta sellainen tuli heti vastaan, kun olin kirjoittanut sveitsiläisten tiukentuneista vasikankasvatussäännöistä.

Jäi viimeksi juttu kesken noihin vasikkaresepteihin. Sattumalta sellainen tuli heti vastaan, kun olin kirjoittanut sveitsiläisten tiukentuneista vasikankasvatussäännöistä.Saksan television kokkausohjelmassa nelikymppinen saksalaiskokki Mario Kotaska valmisti vasikkaa usealla tavalla. Hän kiertää Saksaa oman grillinsä kanssa, josta saa katuruokaa aidoimmillaan.

Irrotan tähän Kotaskan ohjeen vasikanposkien valmistamisesta, kun kuulin, että niitä voi toisinaan saada Suomessa pakastettuina. Ja ellei, tällä ohjeella voit valmistaa maistuvaa syyspataa mistä tahansa hankalammastakin lihaköntystä:

Vasikanposket viinissäNeljälle8 puhdistettua vasikanposkipalaa1 l punaviiniä0,5 l lihalientä1 sitruuna1 kokonainen valkosipuli1 porkkana3 salottisipulianippu rakuuna, basilikaa ja persiljaa10 katajanmarjaa2 neilikkaa1 tl mustapippuria5 maustepippuriatimjamiarosmariiniaöljyäperunajauhojasuolakukkaaMausta posket suolalla ja pippurilla ja ruskista ne joka puolelta rapeiksi painekattilassa. Lisää punaviini ja lihaliemi. Raasta sitruuunankuori ja lisää se yhdessä valkosipulin, porkkanan, sipuleiden ja mausteiden kanssa kattilaan.Hauduta rauhallisella tulella, kunnes posket pehmenevät eli noin 1,5 tuntia. Mikäli käytät normaalipataa, kaksinkertaista haudutusaika.Ota posket liemestä ja tee siitä kastike suurustamalla.Poskien kanssa passaa perunamuusi ja vaikka vihreät pavut.