Suurta kurpitsajuhlaa valmisteltiin Genevessä kurpitsoja kaivertamalla. Minä tein talkoolaisille kurpitsamuffineja ja hirveitä hämähäkkejä.

Ihanan lämpöinen kurpitsantuoksu vie geneveläiseen Au P'tit Bonheur -ravintolaan. Täällä järjestetään sesonkibrunsseja ja nyt Halloweenin edellä lapsille suuri kurpitsankaiverrusateljee.

Minä näpräsin talkoolaisille kurpitsamuffinit ja suklaiset hämähäkit. Muffineihin käytin vuosi sitten postaamaani ohjetta. Koristeeksi pyörittelin marsipaanista kurpitsoja, pursotin tuorejuustokuorrutteesta hämähäkkiverkkoa ja kaulin sokerimassasta haamuja.

Lepakkomiehiksi ja noidiksi pukeutuneet kurpitsanvuolijat kävivät kiittämässä suu täynnä herkkuja.

Hämähäkkien tekemiseen käytin suklaariisimuroja, niin suklainen maku sai lisäpotkua. Aikuisille tein hämähäkit tummaan suklaaseen ja lisäsin seokseen vielä 1/4 tl neilikkaa, niin nämä makeansuolaiset makupalat käyvät myös aperitiivista. Lapsille makeampi maitosuklaaversio ilman muita mausteita.

Hirveät suklaahämähäkit

3/4 kupillista pieneksi rouhittua suklaata1 kupillinen riisimurojapussillinen suolapretzeleitä

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.Sekoita joukkoon riisimurot. Katko pretzeleistä kaarevat palat jaloiksi. Muotoile teelusikoilla suklaamassasta hämähäkin vartalo ja liitä siihen kuusi pretzelin palaa jaloiksi. Silmiksi siemeniä tai rusinoita. Pistä hämähäkit jääkaappiin 10 minuutiksi kovettumaan.