Herkkusuiden taivas on avattu Pariisiin. Kuulin tästä Genevessä työskentelevältä chocolatierilta Mirjami Simulalta. Un Dimanche à Paris, Sunnuntai Pariisissa. Siellä saa kulumaan vaikka koko päivän, kunhan välillä vaan käy kaloreja polttamassa.

Kokonainen herkkutemppeli avautuu tunnelmalliselta sisäpihalta ja Boulevard Saint-Germainin tienoilta; Un Dimanche à Paris. Se yhdistää ravintolan, loungebaarin, suklaaputiikin ja kokkikoulun.

Kolmikerroksisen konseptikaupan on luonut suklaapatruuna Michel Cluizelin poika Pierre, joten suklaa ja kaakao ovat yhteinen nimittäjä Dimanchen eri osille. Ravintolan joka ruokalajissakin käytetään kaakaota jossain muodossa, ainakin makua antamassa. Alkuruuaksi lohitrilogia ja kaakaoleipää tai gratinoidut jättikatkaravut chorizomakkaralla ja kaakaomuruilla (n. 17 €). Pääruuaksi pihviä Togon pippurilla ja Ghanan suklaakastikkeella (33 €). Jälkiruuaksi roquefortjuustoa ja valkosuklaata tai suklaakohokas (n. 15 €).

Suklaakauppa on style, myyjät ystävällisiä ja suklaat messeviä. Konvehdit on tehty herkällä kädellä vaikka suolakukasta, Madagaskarin kaakaosta tai Earl grey -teestä. Hyllyillä odottavat alkuperäsuklaat yhden maan kaakaosta. Macaronit ovat mureita ja niissä maistuvat raaka-aineet eikä sokeri.

Kakkujen syntymistä voi seurata lasin takaa, kun talon kondiittorit tekevät niitä siinä silmien edessä. Loungebaarissa pääsee siemailemaan kaakaoisia drinkkejä.

Dimanchen kuuma suklaajuoma on sekoitettu ecuadorilaisesta kaakaosta ja mausteista sametinpehmeäksi. Jo sen tuoksu vie kauas ja maku saa maistelijan sulkemaan silmänsä.

Pierre Cluizel esittelee filosofiansa: "Jakaa onnea, antaa aikaa löytämiselle, sormien nuolemiselle, nauramiselle ja oppimiselle suklaan runoudesta ja sen maailmasta." Kokkikoulussa "opastetaan luomaan onnen hetkiä sinulle rakkaille ihmisille".

Un Dimanche à ParisCour du Commerce Saint André 4-86. kaupunginosaOdéon-metroasema