16933_preview.jpg

Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset kolkuttavat jo ovella, oletko valmis? Jos suunnittelu tuottaa päänvaivaa, ota avuksi tämä juhlanjärjestäjän aikataulu.

Maanantai, tiistai ja keskiviikko

Ota avuksi vihko ja kynä ja laadi suunnitelma tehdyistä sekä tekemättömistä töistä. Varaa kukat. Kirjaa ylös lopullinen vieraslista ja laske tarjoilujen riittävyys, muista erityisruokavaliot. Tee kotona kunnon siivous. Tee tilaa kaappeihin ja tasoille juhlia varten. Tarkista, että astiat, maljakot ja pöytäliinat ovat kunnossa ja silitä pöytäliinat. Kaiva esille tarjottimet. Siivoa piha/parveke. Pese ja silitä juhlavaatteet. Raivaa tarvittaessa lisätilaa siirtämällä kalusteita syrjemmälle tai vie niitä säilöön varastoon tai naapuriin. Käy kaupassa ja hanki kaikki, mikä kestää säilytyksen. Printtaa menu. Tee valmiiksi hyvin säilyvät tarjottavat, kuten keksit.

Torstai

Tyhjennä naulakko. Valmista ne tarjoilut, jotka kestävät parin päivän säilytyksen (esim. paistettavat juustokakut). Laita juomat viilenemään. Varaa astiapyyhkeitä tarpeeksi valmiiksi; juhlissa tulee paljon tiskattavaa. Käy kaupassa hakemassa viimeiset ostokset. Raivaa keittiön tasot tyhjiksi, laskutilaa ei ole ikinä liikaa. Ota esille maljakoita kukille. 

Perjantai

Kata astiat, pöytäliinat ja lautasliinat valmiiksi noutopöytään. Valmistele ruoat mahdollisimman pitkälle valmiiksi, tee voileipäkakut ja täytekakut valmiiksi. Varaa esille sakset ja roskapussi kukkapakettien avaamista varten. Tyhjennä pöytä lahjoja varten. Tee siivouksen viimeistely, pyyhi kriittiset pölyt, tarkista eteisen siisteys, siivoa WC ja vaihda käsipyyhkeet, tarkista myös paperin ja saippuan riittävyys. Liinoita sateelta suojassa olevat pöydät. Ota pakastimeen valmiiksi tehdyt tarjottavat sulamaan. Somista koti juhlaa varten. Tyhjennä roskakorit ja astianpesukone.

Juhlapäivä

Tarkista, puuttuuko jotain ja lähetä apulainen tarvittaessa kauppaan. Opasta juhlien apulaisille omat tehtävänsä: joku huolehtii tervetuliaismaljoista, joku kahvista, joku kukista jne. Koristele täytekakut ja viimeistele tarjottavat. Asettele tarjottavat vadeille ja esille. Keitä kahvia ja teetä termoksiin.

Muista myös nauttia juhlasta!