nyhtokaura-leivat-3-fannikaneli.jpg

Vuoden trendaavimpiin eli kiinnostavimpiin ruoka-aiheisiin nousivat tänä vuonna sekä Nyhtökaura, Mifu että Härkis. 

Tänään julkistettiin vuoden kiinnostavimmat Google-haut. Trendaavimmiksi laskettiin ne hakusanat, joiden suosio oli kasvanut suhteessa eniten vuoden aikana. Ruoka-aiheiden joukossa korostuivat uudet elintarvikkeet, jotka olivat osaltaan luomassa kasvisruokabuumia. Googlen mukaan ylipäätään kasvisruokaan liittyvät haut kaksinkertaistuivat vuoden aikana.

Mikä kiinnosti suomalaisia ruokamaailmassa vuonna 2016? 

  1. Nyhtökaura. Himoittu ja palkittu suomalainen kasviproteiini pääsi mm. pastaan ja Fanni & Kaneli -blogin aamiaisleivälle (kuvassa).  
  2. Mifu. Paistettava ruokarae herätti kiinnostusta varsinkin niiden keskuudessa, jotka välttävät lihaa mutta suosivat maitoa.
  3. Omena-kaurapaistos. Iki-ihanan ja helpon jälkkärin erityissuosio kertoi hyvästä omenavuodesta. 
  4. Grahamjauho. Haluatko miljonääriksi -ohjelman kysymyksenä yllättänyt grahamjauho kiinnosti suomalaisia. Muistatko sinä, mitä grahamjauhot ovat? (Katso vastaus sivun alalaidasta ;)
  5. Härkis. Kypsä härkäpapuvalmiste Härkis maistui mm. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin chili sin carnessa ja tortilloissa.
  6. Omenahillo-ohje. Omenoita riitti jopa hillottavaksi
  7. Töhnämuna. Pääsiäisen hittiherkku, suklaatöhnällä täytetty suklaamuna, taipui Perinneruokaa prkl -blogissa suloisiksi jälkkäreiksi
  8. Pihlajanmarjahyytelö. Pihlajanmarjoja riitti syksyllä säilöttäväksi asti. Myös pihlajanmarjahillon ohje oli suosiossa.
  9. Raparpekoni. Grillissä tirisivät pekoniin käärityt raparperit. Raparperi-pekoniyhdistelmä maistui piirakassakin.
  10. Taikapannari. Kuohkea pannari lumosi Lunni leipoo -blogissa ja keräsi kiitoksia myös suolaisena versiona.

Lopuksi vastaus kysymykseen grahamjauhoista. Ne ovat täysjyvävehnäjauhoja, jotka sopivat mainiosti esimerkiksi sämpylätaikinaan :)

Kuva: Fanni & Kaneli, Tiina Garvey.