puolukkasmoothie.jpg

Kukapa ei rakastaisi smoothieita? Monipuoliset vitamiinipommit sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen ja arkikiireissä on helppo vain surauttaa juoman ainekset sileäksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Vatsaystävälliset smoothiet ovat myös helppo tapa lisätä hedelmiä ja vihanneksia ruokavalioon.

Smoothieiden hienous piilee siinä, että juomaan voi sekoittaa makunsa mukaan lähes mitä hedelmiä, marjoja ja kasviksia tahansa. Surauta syksyiseen smoothieen esimerkiksi puolukkaa, karpaloa tai kotimaista omenaa! Avocado tuo smoothieen kermaisuutta ja pakastettu banaani tekee rakenteesta paksun ja jäätelömäisen. Nesteenä voi käyttää oman makunsa mukaan mehua, maitotuotteita tai kasvimaitoja. Smoothien voi maustaa esimerkiksi erilaisilla yrteillä, sitruunalla, mausteilla tai vaikka raastetulla inkiväärillä. Jos kaipaa makeutta, juomaan voi lisätä esimerkiksi hunajaa, kuivattuja hedelmiä tai banaania.

Vihersmoothiet ovat todellisia vitamiinipommeja. Lehtikaali, pinaatti, avocado, varsiselleri ja kurkku sopivat hyvin tuomaan vihreyttä juomaan. Yrteistä erityisesti persilja, minttu ja basilika sopivat smoothieen. Vihersmoothieen uppoavat myös jääkaappin perälle unohtuneet nahistuneet salaatinlehdet. Jos salaatti smoothiessa mietityttää, kannattaa vihreää laittaa aluksi vähemmän ja annostella juoman sekaan reilummin marjoja ja hedelmiä. Erilaiset hiutaleet, siemenet, pähkinät ja leseet lisäävät kuitupitoisuutta ja tuovat smoothieen ruokaisuutta. Viljaisella smoothiella jaksaa helposti lounaaseen asti. Jos sauvasekoittimesi ei pure koviin pähkinöihin, niitä kannattaa liottaa pari tuntia tai yön yli. Myös pellavan- ja chiasiemenet sopivat erinomaisesti liotettavaksi.

Tässä kolme inspiroivaa maku.fi:n smoothieohjetta. Blenderi pyörimään!

Vinkki! Blenderin pesu on helppoa, kun pyöräytät smoothien teon jälkeen blenderissä vettä ja vähän tiskiainetta!

Taltuta syysflunssa tällä vihersmoothiella!

Kokeile korvata aamupuuro sen raikkaammalla serkulla, viljasmoothiella!

Kauden marjasta surautettu puolukkasmoothie (kuvassa) tuo pirteyttä päivään!