viikon8suosikki.jpg

Maanantaisin pitää olla spesiaaliherkkuja pehmentämässä alkuviikon stressiä ja kiirettä, toteaa Fanni ja Kaneli -blogin Tiina. Ja kukapa ei voisi olla tästä samaa mieltä! Kannattaa kokeilla siis heti tänään viime viikon suosikkiohjetta eli superhyviä bataattiranskalaisia, jotka valmistuvat kevyesti uunissa. Tarjoile bataattiranujen kanssa hyvää dippiä, niin saat kivan pikku iltaruoan tai naposteltavan elokuvan äärelle.

Jos mietit, miten saada bataattiranskalaisista rapeita, kokeile Tiinan kikkaa ja käännä bataattiranut puolessa välissä paistamista. Kommenttikentässä lukija vinkkasi myös paprikajauheella maustetusta maissitärkkelyksestä, joka tekisi bataattitikuista superrapeita. Toimituksessa on testattu myös bataattitikkujen pesemistä ja kuivaamista ennen paistamista, mutta emme huomanneet sillä olevan rapeuttavaa vaikutusta.

Oletko kokeillut näitä tai jotain muita konsteja ranujen rapeuttamiseen? Kerro toki ja kommentoi tähän postaukseen!

 

Psst! Lisää bataattireseptejä? Katso ja kokkaa myös hampurilainen, jossa sämpylä on korvattu bataatilla, lämmin bataatti-fetasalaatti, bataattisosekeitto sekä bataattihummus.