Perinteiset blinit, viikon suosikki.jpg

Blinisesonki on nyt kuumimmillaan! Viime viikon suosituimmaksi reseptiksi kiri nimittäin nämä ihanat perinteiset blinit. 

Herkullisten blinien salaisuus on muutamassa niksissä. Hiivataikinapohjaisiin blineihin käytetään sekä vehnä-, että tattarijauhoja. Tattarijauhot antavat blineille niiden jäljittelemättömän maun. Olut taas tekee blinitaikinasta ihanan kuohkean. Myös keltuaisten ja valkuaisten erottelu on olennaista, sillä juuri kuohkea valkuaisvaahto antaa blinitaikinaan houkuttelevaa ilmavuutta. Blinien kanssa ei parane kiirehtiä, sillä taikina saa tekeytyä rauhassa yön yli. Tämä tekee taikinasta aavistuksen verran happaman ja maukkaan.

Blinit tarjotaan perinteisesti smetanan, hienoksi silputun sipulin ja mädin kanssa. Mutta niiden kanssa voi tarjota myös lämmin- tai kylmäsavukalasta tehtyjä tahnoja tai katkarapuja. Mainiolta blinit maistuvat myös savukinkku- tai porotahnan kanssa. Utelias kokki voi tarjota lisäkkeenä myös avokado-papusalaattia.

Tämä perinteikäs talviherkku maistuu parhaimmalta vastapaistettuna. Blinit paistetaan voisulassa, valurautapannussa. Blinikestit onnistuvat sujuvasti, jos käytössäsi on muutama pienempi blini- tai ohukaispannu. Halutessasi voit valmistaa myös pikkublinejä ohukaispannussa, jossa on monta syvennystä. Lisäkkeet voit annostella tarjoilukulhoihin etukäteen jääkappiin odottamaan.

Olemme koonneet bliniohjeet sivustollemme omaksi teemakseen. Teemamme alta löydät myös muita bliniohjeita sekä niiden kanssa tarjottavia lisäkkeitä.