viikonsuosikki42.jpg

Tiinan mehevä porkkanakakku on herkku, joka ei vanhene koskaan. Toimituksessa tällä luotto-ohjeella on leivottu muhkeita porkkanakakkupellillisiä niin synttäreille kuin rippijuhliin.

Mehevän porkkanakakun herkullisuus piilee kosteassa ja mausteisessa porkkanakakkupohjassa sekä sopivasti suolaisessa sulatejuustostokuorrutteessa. Kyllä, kuulit oikein: kuorrutteessa on sulatejuustoa ja se sopii siihen hyvin! Voit myös testata vaihtelun vuoksi päällisessä vaikka maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea. Ja jos sinäkin ajattelet salaa, että porkkanakakussa parasta on päällinen niin tuplaa kuorrutteen satsi, sillä alkuperäisellä ohjeella sulatejuustopäällinen on melko ohut. 

 

Psst! Kun mikään ei riitä, kurkkaa myös:

Perinneruokaa prkl -blogin Mikan supersuosittu porkkanakakkukääretorttu, jossa ei kuorrutteen määrässä pihistellä

Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin porkkanakakku-juustokakussa on mausteinen porkkanapohja ja juustokakku päällä

Lunni leipoo -blogin Annamarian söpöt porkkanakakkudonitsit pienempään herkkunälkään