porkkanalaatikko.jpg

Joulu on alkanut Maku.fi:ssä! Perinteinen porkkanalaatikko oli nimittäin viime viikon suosituin reseptimme. 

Moni rakastaa joululaatikoista eniten pehmeää, perinteistä porkkanalaatikkoa. Yhtä moni myös haluaa tehdä juuri tämän laatikon alusta alkaen. Siihen tämä perinteisen porkkanalaatikon ohje on paras mahdollinen. Siinä laatikon pohjaksi keitetään pehmeä riisipuuro. Myös porkkanat keitetään pehmeiksi ja soseutetaan tai survotaan.

Jos haluat pakastaa laatikon, suosittelemme paistamaan sen ensin kypsäksi ja pakastamaan vasta sitten. Pakastettuun laatikkoon saa parhaan mahdollisen rakenteen, kun pinnan viimeistelee voinokareilla ja antaa laatikon kuumentua kunnolla ja pinnan vielä paahtua uunissa ennen tarjoilua.

Jos taas haluat porkkanalaatikkosi tuoreena joulupöytään, helpota tekemällä se päivää ennen tarjoilua paistamista vaille valmiiksi jääkaappiin. Tarjoilupäivänä kuvioi laatikon pinta ja viimeistele se korppujauhoilla ja voinokareilla. Paista kypsäksi. Näin porkkanalaatikko on parhaimmillaan sekä maultaan että rakenteeltaan. 

 

Psst! Porkkanalaatikon voi tehdä myös hienosta porkkanaraasteesta! Lue myös lisää vinkkejä joululaatikoiden valmistukseen.