mk0614_sushi_01_preview.jpg

Sushin valmistaminen on kivaa puuhaa porukalla! Talkoilla tehden riisipallojen pyörittely ja sushien rullailu ei tunnu lainkaan monivaiheiselta. Nappaa alta ohjeet sushiriisin keittämiseen, makeihin, nigireihin, kalifornian rulliin ja sushi-sandwicheihin sekä japanilaiseen munakkaaseen. Näillä vinkeillä valmistat täydellisen sushiaterian!

  1. Sushiriisin valmistus on tärkein vaihe sushin teossa. Laadukas sushiriisi on kauniin kiiltävää, maukasta ja sopivan tahmeaa, mutta jyvät erottuvat siitä sopivasti. Tällä ohjeella valmistuu 2 annosta riisiä, tuplaa tai triplaa annos herkuttelijoiden määrän mukaan.
  2. Klassisen sushirullan eli makin täytteenä on lohta, kurkkua ja porkkanaa. Jos haluat kokeilla jotain uutta, testaa täytteeksi siikaa ja fenkolia, tai mitä ikinä mielesi tekeekään.
  3. Nigiri on pieni, tiivis riisipallo, jonka päällä on kaunis viipale lohta, avokadoa tai munakasta. Kasvissyöjä voi viipaloida riisin päälle myös paistettua munakoisoa tai vaikka suomalaisittain punajuurta.
  4. Kalifornian rullat kehitettiin vastaamaan amerikkalaisten makumieltymyksiä sushista. Klassinen kalifornian rullan täyte on katkaravun, avokadon ja kurkun yhdistelmä. Nam!
  5. Sushi-sandwichit ovat leikkisä lisä sushitarjottumelle. Täytä hauskan sanwichit mehevällä lohi-katkaraputahnalla ja leikkaa kolmioiksi.
  6. Japanilainen makea munakas sopii viipaleena nigiri sushin päälle. Tämä munakas valmistetaan perinteisesti suorakaiteen muotoisella tamagoyaki-pannulla, mutta voit testata rullausta myös ihan tavallisella paistinpannulla.

Psst! Tiedätkö, missä järjestyksessä sushit syödään? Katso sushien syöntijärjestys toimituksen blogista!