viikon11suosikki.jpg

Pirtsakka sitruunapiirakka on parasta just nyt! Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan lempparipiiras kasataan helposta muropohjasta ja makeankirpeästä sitruunavanukkaasta. Tässä piirakkakaunottaressa on ainesta myös pääsiäispöytään.

Kirkkaan keltainen piiras on ihanaa sellaisenaan, mutta voit myös tuunata ohjetta lukijamme tapaan. "Tein gluteenittomana ja marengilla ja aivan taivaallista tuli!" ja "Hyvää oli! Tein näitä pikkupiirakkaversiona synttäreilleni.", kommentoivat sitruunafanit piirasohjetta. Jos haluat piiraan päälle pehmeän marenkipilven, säästä reseptistä yli jääneet valkuaiset, ota piirakka uunista noin 20 minuutin jälkeen, vatkaa valkuaiset tomusokerin (noin 1 1/4 dl) kera vaahdoksi ja paahda piirasta 175-asteisessa uunissa vielä kymmenisen minuuttia. Kirpsakan herkun kaveriksi sopisi varmasti myös kermavaahto tai nokare ranskankermaa.

Meinaatko kokeilla tätä hurmaavaa piirakkaa?

Psst! Kurkkaa lisää sitruunaisia kevätherkkuja Pääsiäisleivonnaiset-teemasivulta.