lammin_tofu-bulgursalaatti.jpg

Kiinnostaako sinua kokeilla vegaanista ruokavaliota? Vegaanihaaste 2015 haastaa sinut testaamaan ruokavaliota tammikuun ajan. Halutessasi saat apuun tukihenkilön, vegaanituutorin, joka opastaa sinua ja vastaa kysymyksiisi.

Vegaaninen ruokavalio koostuu erilaisista kasviksista, palkokasveista, hedelmistä, pähkinöistä, sienistä, ja viljatuotteista. Vegaanit eivät syö lihaa, kalaa, rapuja tai simpukoita eivätkä eläinkunnan tuotteita, kuten kananmunia, hunajaa, maitoa, voita, juustoa tai muita maitotuotteita. Vegaanit eivät periaatteellisista syistä syö mitään, mikä on peräisin eläinkunnasta. Syyt ruokavalioon voivat olla eettiset, ekologiset, terveydelliset ja/tai henkiset/uskonnolliset. 

Mukaan haasteeseen on lähtenyt monia julkisuudesta tuttuja henkilöitä, kuten Paleface: "Vegaanihaaste onkin tervetullut juuri tässä kohtaa taivallusta. Pienen lapsen isänä huomaan ruualla olevan monenlaisia vaikutuksia myös mielen tasapainoon. Kun syön oikein, mieli on tyyni ja tunnen oloni kokonaisvaltaisesti terveemmäksi. Syömmekin kotona arjessa prosessoimatonta kasvisruokaa, eli vegaaniruokavalio ei ole siitä tavattoman kaukana. Vegaaniksi heittäytyminen on kuitenkin varmasti silti aikamoinen ponnistus ja vaatii tsemppausta. Lähden silti innolla mukaan haasteeseen."

Kokeile muutamaa vegaanista ruokaa, vaikka et noudattaisikaan kokonaista kuukautta vegaanihaastetta.

*Lämmin tofu-bulgussalaatti

*Vihreä linssimuhennos

*Bataatti-omenasosekeitto