parhaat joululaatikot.jpg

Joulu on jo ovella! Nyt on aika  haalia ostoskärryihin juuresosaston antimia ja kaivaa esiin isoäidin parhaat laatikkoreseptit. Jos ohjeet ovat hukassa, niin älä stressaa: maku.fi toimii virtuaalimummonasi ja tarjoaa toimiviksi testatut ohjeet rakkaimpiin joululaatikoihin. Katso reseptit alta ja kokoa niistä perinteinen joulupöytä tai nappaa talteen omaan jouluusi sopivat palaset.

  1. Onko perinteinen porkkanalaatikko sinunkin lempparisi? Pehmeä, riisipuuroon valmistettu porkkanalaatikko maistuu ihanan lempeältä ja saa herkullisen pinnan voinokareista. Myös lukijamme sanoo tästä, että "todella hyvä ja helppo".
  2. Lorauta lanttulaatikkoon siirappia ja ropsauta joukkoon vähän jouluista inkivääriä ja muskottia. Lupaamme, että lopputulos on ihanan pehmeä ja makea, niin kuin perinnelaatikon kuuluukin. 
  3. Mummon imelletty perunalaatikko tuo muistoja mieleen. Kokeile tänä jouluna imeltää perinteinen perunalaatikko itse. Valitse laatikkoon jauhoisia perunoita ja imellytä lieden kulmalla makoisiksi. "Ei ollut vieraita, mutta omat hurmasin", tunnelmoi myös lukijamme.
  4. Makea punajuuri + vahva sinihomejuusto = ihan paras yhdistelmä. Upean pinkki laatikkoruoka sopii mahtavasti kinkun kylkeen, kalkkunan kaveriksi tai vaikkapa poron lisäkkeeksi.
  5. "Lempeän makuinen, helppo tehdä. Rakastuin ruokaan!" hehkuttaa lukijamme bataattilaatikon ohjetta. Jos tykkäät makeasta ja kermaisesta, on bataattilaatikko lisäke myös sinun makuusi. Pehmeän kermainen ja sopivan siirappinen vuoka saa makua pikku tujauksesta muskottia ja inkivääriä.

 

Psst! Lisää laatikoita? Klikkaa Joululaatikot-reseptikokoelmaan!