uuniblini.jpg

Vaihda vuosi blineillä! Blinit ovat täydellinen valinta uudenvuoden menuun, sillä ne voi paistaa etukäteen ja lämmittää ennen tarjoilua tai oikaista paistamalla ihanan uuniblinin. Nappaa ohjeet ja vinkit nyt talteen alta.

Perinteistä vai uunibliniä?

Blinin paistovinkkejä

  • Monissa ohjeissa neuvotaan paistamaan blinit kirkastetussa voissa, mutta se on kuitenkin turhaa, kunhan maltat paistaa blinit tarpeeksi matalalla lämmöllä.
  • Useamman blinipannun käyttäminen yhtä aikaa nopeuttaa paistamista ja halutessasi voit paistaa ohukaispannulla pienempiä blinejä. Villinä korttina voit kokeilla raclettepannua blinien paistoon: jokainen voi paistaa oman blininsä pöydässä ja syödä sen tuoreena ja rapsakkana.
  • Blinien elvytys: blinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuna, mutta jos haluat, että kaikki herkuttelevat yhtä aikaa, voit paistaa blinit edellisenä päivänä. Jäähdytä ne, pakkaa rasiaan ja nosta jääkaappiin. Ennen ruokailua kuumenna uuni 200 asteeseen, levitä blinit leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele jokainen reilusti voisulalla ja nosta uuniin. Käännä uuni grillivastukselle ja paista blinejä noin viisi minuuttia.

Blinien täytteet

Mitkä ovat sinun lemppariblinitäytteesi?