marmoroidut piparkakut.jpg

Montako piparitaikinaa olet ehtinyt jo leipomaan? Uudet koristeluideat ovat aina tervetulleita, joten nappaa tästä Painted By Cakes -blogin Emman ihanat vinkit piparien koristelemiseen!

Valmista pikeeri itse, niin saat siitä koostumukseltaan juuri sen väristä ja paksuista kuin haluat. Pikeerin paksuus riippuu siitä, minkälaisia koristeita aiot taiteilla. Jäykempi pikeeri sopii hyvin yksityiskohtien pursottamiseen, kun taas koostumukseltaan juoksevampi pikeeri sopii mainiosti piparkakkujen pinnan kuorruttamiseen.

Kuvassa näkyvät hurmaavat marmoripiparit syntyvät, kun yhdistelet ohuempaa ja jäykempää pikeeriä ja värjäät osan pikeeristä punaiseksi. Näyttävät piparit vaikuttavat vaativille, mutta on todellisuudessa uskomattoman helppo tehdä. 

Sekoita suloisia piparikuusia varten paksumpi pikeeri ja liimaile kukanmuotoisia pipareita päällekkäin. Helppotekoinen piparikuusi on sellofaaniin pakattuna ihana joululahja tai myyjäispaketti!

PS. Uusimmassa Maku-lehdessä on tarkka ohje tosi nättiin piparikranssiin. Kipaise siis lehtihyllylle, jos haluat piparkakkutalon sijasta askarrella ihanan joulukranssin!