jaakinkku.jpg

Kinkku on jouluruokien kunkku, mutta sen sulatus on joka vuosi yhtä konstikasta. Miltä siis kuulostaisi kinkku, joka paistuisi ilman stressaavaa odottelua? Jätä sulatus väliin ja nosta pakastekinkku jäisenä suoraan uuniin. Usko pois, lopputulos on yhtä mehevä kuin perinteinenkin kinkku. Kurkkaa alta vinkit ja helpoin kinkkuresepti ikinä!

Jääkinkun paistovinkit:

  • Huomioi ennen jääkinkun paistamista, että jääkinkku kypsyy uunissa kauemmin kuin sulatettu kaverinsa.
  • Tarkista kinkun paino ja varaa paistoaikaa 2,5–3 tuntia per lihakilo. 
  • Työnnä kinkku uuniin ritilällä. Pane ritilän alle uunipelti tai uunipannu ja kaada pannulle pari desiä vettä. Näin kinkusta valuva rasva ei pala peltiin kiinni. Kuumenna uuni 100-asteiseksi. 
  • Työnnä noin seitsemän tunnin kohdalla kinkkuun lämpömittari.
  • Vahdi kinkun lämpötilaa ja nappaa mehevä kinkku uunista, kun mittari näyttää 73 astetta. Jos haluat kinkkusi perinteisen mureana, odota, kunnes mittari näyttää 78 astetta. 

 

Psst! Mitä kinkun kuorrutteeksi? Katso kinkkuohjeet Joulukinkku-teemastamme!