Kakku_143_preview.jpg

Nyt uunipellit esille ja piirakkatalkoisiin! Isot peltipiirakat ovat suurten juhlien kätevin tarjottava. Uunipeltejä löytyy joka kodista ja pellin kokoinen piirakka on kätevä leikata noin 60:een pikkupalaan. Monet piirakat sopivat hyvin pakastettavaksi, joten ne on kätevä leipoa etukäteen valmiiksi. Uunipellin kokoiset leivonnaiset voidaan leikata säilytystä varten kahteen osaan, siirtää isoille leikkuulaudoille, peittää hyvin kelmulla ja pakastaa tai säilyttää jääkaapissa. Piirakat kannattaa leipoa etukäteen myös siksi, että ne leikkaantuvat siisteiksi paloiksi parhaiten kylmänä. Juhlapäivänä kätevä säilytystapa annospaloille ovat leipomoista tai konditoriaosastoilta ostettavat leivoslaatikot, joita on helppo pinota jääkaappiin.

 

Nappaa tästä ohjeet kolmeen suolaiseen, juhliin sopivaan peltipiirakkaan:

  1. Feta-pinaattipiirakka on juhlien klassikkopiirakka, jonka voit hyvin leipoa päivää tai paria ennen juhlia. Kauniin värinen kasvispiirakka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin tarjoiltuna. 
  2. Ruusukaali rakastaa pekonia! Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan ruusukaali-pekonipiirakka hävisi synttärijuhlissa viimeistä murua myöten. 
  3. Juhlien keväisin piirakka syntyy tietenkin parsasta. Mehevä parsapiirakka saa makua purjosta sekä kermajuustosta. Juhlapiirakka valmistuu kätevästi ja leikkaantuu sieviksi annospaloiksi.