runebergin_kaaretorttu.jpg

Kauden hittileivonnainen on Runebergin kääretorttu! Rullaaminen takaa, että vattuhilloa riittää ihan joka palaan.

 

Runebergin päivää vietetään sunnuntaina 5.2. Keskiviikkona 1.2. ilmestyvässä Maku-lehdessä on mukana Perinneruokaa-bloggaajamme Mika Rampan Runebergin kääretortun ohje, jonka haluamme nyt nostaa hyvissä ajoin nettiin kaikkien lukijoidemme iloksi.  

Kääretorttu on täydellinen herkku sille, joka kaipaa uutta twistiä runebergintorttuihin tai haluaa tehdä ne vähän pienemmällä vaivalla. Mehevyytensä tämä leivonnainen saa taikinaan lisätystä voista ja fariinisokerista. Mantelijauhot, karvasmanteliöljy, korppujauhot ja piparkakkumausteet takaavat runebergintorttumaisuuden. Täytteeksi levitetty vadelmahillo antaa kosteutta, kun kääräri saa kunnolla vetäytyä jääkaapissa ennen leikkaamista. 

Jos joulusta on jäljellä piparkakkuja, voit vaihtaa korppujauhot piparimuruihin. Piparimausteita kannattaa lisätä siitä huolimatta. 

Leivo ja kerro meille mitä pidit! Voit kommentoida ohjetta alle tai jakaa leipomasi herkun kuvan Instagramissa, tunnuksilla @makulehti #makulehti #runeberginkääretorttu

 

Psst! Katso lisää runebergintorttuohjeitamme täältä