Arvoisa lukija!

Mukavaa, että olet löytänyt tiesi toimituksen blogiin. Koska tulemme olemaan paljon tekemisissä, lienee syytä esittäytyä kunnolla.

Maku-lehteä ja Maku.fi:tä teemme me:

maku_koivisto_satu_1_preview.jpg

Satu Koivisto

"Olen päätoimittaja, ja tehtäväni on vastata kokonaisuudesta ja suunnitella tulevaa. Käytännössä istun paljon palavereissa - välillä yritän myös seistä ja kävellä niissä. Nakutan paljon meilejä.

Kokkaajana olen suurpiirteinen ja oikaisen aina kun se on mahdollista. Unelmieni aterian olen syönyt kerran Thaimaassa - tuoreet merenelävät oli katettu valkohiekkaiselle rannalle vesirajaan.

Alkusyksyn lempiohjeeni on kesäkurpitsa-tomaattivuoka, joka on tällä hetkellä myös lukijoidemme suosikki. Äitini kasvattaa kesäkurpitsaa, ja satoa tosiaan riittää."

maku_hagberg_uura_1_preview.jpg

Uura Hagberg

"Olen Maku-lehden toimituspäällikkö, joka on enemmän ruoanlaittoon kuin leivontaan taipuvainen. Rakastan tuoretta tilliä, sitruunoita ja macaron-leivoksia.

Unelmieni ateria olisi hyvistä suomalaisista raaka-aineista valmistettu illallinen, joka nautittaisiin kesäiltana terassilla järvimaisemissa hyvien ystävien ja perheen kanssa. Lempiravintolani on kuitenkin ranskalainen 4 vuodenaikaa Tampereen kauppahallissa. Sieltä saa maailman parasta kalakeittoa, jonka päällä on tuhti turaus valkosipuliaiolia.

Lempireseptini tällä hetkellä on lohimousse, suosikkialkupalani! Se on helppo valmistaa ja takuuvarma hitti."

maku_jyvas_elina_3_preview.jpg

Elina Jyväs

"Olen tuottaja. Ideoin tulevia juttuja, suunnitelen ruokakuvauksia, kehitän ja testaan reseptejä, stailaan kuvauksia ja kirjoitan juttuja. 

Kokkaajana olen nopea soveltaja: katson mitä kaapissa on ja alan sitten leikkiä kokkisotaa. Leivonnassa jaksan enemmän monivaiheisuutta mutta en ole monikerroksisten fantasiakakkujen loihtija. 

Turkulainen Mami on ollut jo monta vuotta luottoravintolani, kun vierailen rakkaassa synnyinkaupungissani. Ei petä koskaan. Herkullista ja rentoa! Suosikkireseptini tällä hetkellä on tämä sitruunapuustien ohje. Puustit ovat meheviä ja upottavan pehmeitä. Herkullinen pulla toimii aina!" 

maku_kolari_emilia_3_preview.jpg

Emilia Kolari

"Olen Maku-lehden toimitussihteeri, eli editoin tekstit, kehitän juttuja, teen ruoka- ja fiiliskuvauksia ja toimitan palstoja. Päivitän sivustoamme.

Olen käytännöllinen isojen kattiloiden ja vuokien ystävä. Teen mielelläni kasvispainotteista ruokaa. Kun pääsen leipomaan, tomusokeri pöllyää ja yleiskone pyörittää sämpylätaikinaa. 

Unelmieni ateria on jokainen ateria, jonka saa nauttia rauhassa tärkeiden ihmisten kanssa. Makujen balanssi on tärkeää, mutta lopulta tärkeämpää on yhdessä nauttiminen.

Suosikkiohjeeni tällä hetkellä on talkoolaisten omenapiirakka. Kokeile vaihtaa osa jauhoista täysjyvävehnäjauhoihin ja piimä maustamattomaan jogurttiin, toimii hyvin!"

maku_pellikka_tanja_3_preview.jpg

Tanja Pellikka

 "Olen AD, eli olen mukana ideoimassa sisältöä, suunnittelemassa ja valvomassa kuvaksia. Suunnittelen ja toteutan lehden ilmeen ja ulkoasun lukijoille. Kokkaajana olen impulsiivinen ja improvisoiva - arkena en jaksa noudattaa ohjeita. Unelmieni ateria olisi usean tunnin mittainen, rauhallinen yhteinen hetki parhaiden ihmisten kanssa. Parhaat ravintolakokemukseni ovat Pariisista ja Roomasta, koska siellä olen päässyt kokemaan yltiömäistä hemmottelua. Suosikkiohjeeni tällä hetkellä on vadelmamacaronit. Taas on tulossa juhlia, ja tällä ohjeella onnistuu aina!" 

eevakolu.jpg

Eeva Kolu

"Olen Maku-blogien tuottaja, joka osallistuu Maku.fi:n ja lehden tekemiseen pääasiassa sohvaltani (kuten kuvasta näkyy). Tehtävänäni on ideoida Maku-bloggareiden kanssa juttuja blogeihin ja jeesata heitä käytännön asioissa. Olen myös Maku-lehden epävirallinen astiafriikki, ja pidän lehdessä kattaustunnelmointipalstaa. Joskus teen ruokajuttujakin.

Olen yksinkertaisen ruuan ystävä niin omassa keittiössäni kuin ravintoloissakin. Ateriani ovat naurettavan simppeleitä. Leivon noin kaksi kertaa vuodessa. Intohimojani ovat mineraaliset chardonnayt ja pulla. 

Tällä hetkellä suosikkireseptini on vihreä fenkoli-omenasalaatti, jonka tosin teen ilman omenoita. Fenkoli on yksi suosikeistani."

 

Nyt kun olet tavannut meidät, haluaisimme kuulla: kuka sinä olet?

Arvon lukija, esittäydy kommenttilaatikossa!