Piparkakkutaikina.jpg

 

Marraskuussa se alkaa, hillitön piparkakkubuumi. Ensin pipareita toivovat lapset, sitten niitä leivotaan vuori, ja nakertamisen koukkuun jäävät aikuisetkin. Joku jännä lohdullisuus piilee paistuvien pipareiden tuoksussa. Joulu on tulossa, vaikka kaukana, niin silti. 

 

Minkälaiseen piparkakkutaikinaan luotat? Ostatko sen valmiina vai teetkö itse? 

 

Jos et ole vielä löytänyt sitä omaa lemppariasi, lue meidän ehdotuksemme tästä:

  1. Tämä piparkakkutaikina on se perinteisin, jossa mausteet kiehautetaan siirappi-voiseoksessa. Jos olet klassisten, rapsahtavien siirappipiparien ystävä, tartu tähän ohjeeseen. Erikoisuutena on, että sooda lisätään veden joukossa taikinaan. Olisiko tässä niiden rapeuden salaisuus?
  2. Jos pidät kuohkean mureista pipareista, sinun kannattaa tehdä piparkakkutaikina tällä lukijamme Virpi Janhusen ohjeella. Viime jouluna Maku-lehden Lukijan ohje -palstalla ollut piparkakkuohje ällistytti ja ihastutti. Tässä taikinassa kuohkeuden salaisuus on munien ja sokerin vaahdottamisessa, runsas voi ja perunajauhot pitävät huolen mureudesta. Eikä hätää, siirappiakin on sopivasti, joten aito piparkakkujen maku on taattu.  
  3. Kuulutko niihin, joiden mielestä aidot oikeat reseptit ovat suvussa kulkeneita, ruutupaperille kirjoitettuja aarteita? Tässä on piparkakkutaikina sinua varten. Mausteisten ja todella siirappisten Hilpan siirappipiparien taikina on koeteltu monen leipojan käsissä.

 

Teimme muuten Maku-lehdessä suuren piparkakkutaikinatestin, joka ilmestyy seuraavassa lehdessämme. Leivoimme viidestä valmistaikinasta piparit, ja mahtava tuoksu leijaili studiokeittiöllä. Piparikausi on siis aloitettu täälläkin!