mh_itsenaisyys006_preview.jpg

Järjestä juhlava itsenäisyyspäivä kotona ja kata pöytään ihana menu! Tunnelmaan on hellpo virittäytyä, kun valitset tarjolle suomalaisia raaka-aineita. Nappaa menu nyt talteen alta ja käy kaupassa jo alkuviikosta, niin vältät pahimmat ruuhkat.

Itsenäisyyspäivän menu

Alkuun pikkuherkkuja

Tervetuliaisjuomaksi sopii vaahterasiirapilla höystetty jäinen karpaloglögi. Tarjoa pikkunälkään esimerkiksi smetanalla, mädillä ja sipulilla päällystettyjä ruisleipiä tai kylmäsavulohitahnalla kuorrutettuja ruisnappeja. Ruokaisampaa alkuruokavaihtoehtoa etsivälle sopii esimerkiksi Aurajuusto-omenasalaatti tai kauniiin värinen paahdettu punajuurikeitto.

Pääruoaksi poroa

Pääruokana on Suomi-teemaan sopivasti meheväksi paahdettua poron ulkofileetä. Metsäsienet sujahatavat täyteläiseen suppilovahverokastikkeseen, ja hillon ystävä keittää poron kaveriksi puolukka-punasipulihilloa. Annoksen lisäkkeeksi sopii vaikkapa samettinen puikulamuusi tai perinteiset uunijuurekset.

Aterian makea päätös

Aterian lopuksi lusikoidaan lakkaliköörillä maustettua kahden suklaan vaahtoa. Isompaan makeannälkään kannattaa leipoa juhlava Ellen Svinhufvudin kakku, joka yhdistää rapeat mantelipohjat ja täyteläisen mokkakreemin.

 

Nyt kelpaa katsella Linnan juhlia! 

Psst! Jos haluat lisää vinkkejä juhlapöytään, kurkkaa myös Itsenäisyyspäivä-teemamme.