Parsa_02_edited-2.jpg

Parsat ovat täällä! Monista kaupoista löytää jo espanjalaisia vihreitä nippuja. Kevään ensimmäiset parsat kypsennetään uunissa paahtamalla tai keittämällä ja nautitaan simppelisti kastikkeen kera. Nappaa talteen siis kypsennysvinkit ja kolme soosia.

Parsan kypsentäminen

  • Esikäsittele parsat huuhtelemalla ne ja kuorimalla paksut parsat ohuelti. Ohuet vihreät parsat voit jättää kuorimatta. Leikkaa varren kuiva alaosa veitsellä tai napsaise se varovasti käsin poikki, jolloin parsa katkeaa kuivan ja kiinteän osan rajalta. 
  • Parsan kypsennys on kätevintä tehdä uunissa, sillä näin parsa säilyy mukavan napakkana ja valmistuu vartissa.  Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille. Mausta ne tilkalla öljyä ja ripauksella suolaa ja pippuria. Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä mutta vielä napakoita.
  • Jos haluat keittää parsat, pane vesi kiehumaan kattilaan ja mausta vesi suolalla sekä sitruunamehulla. Lisää parsat nuput ylöspäin, ja keitä tankojen paksuudesta riippuen noin 6 minuuttia. Parsan keittäminen onnistuu myös laakeassa paistokasarissa. Testaa parsan kypsyyttä veitsenkärjellä tai tikulla.

Parsan kastike

  1. Parsan klassisin kaveri on tietenkin hollandaisekastike. Kokeile rentoa ja helppoa hollandaisea, jonka tekemiseen ei tarvita makulientä eikä vesihaudetta. Voinen kastike sopii täydellisesti kevyen parsan seuraan.
  2. Fanni ja Kaneli -blogin Tiina paahtaa parsan uunissa pistaasien kera ja tarjoilee lisänä fetaa sekä raikasta vinaigretteä. Superhelppo kastike sekoitetaan kulhossa oliiviöljystä, punaviinietikasta, hunajasta, suolasta ja pippurista.
  3. Jos rakastat vihreää, surauta parsa-annoksen viereen sitruunaista pestoa. Ihanan keväinen pari maistuu upealta vaikkapa uppomunien kera.

 

Psst! Lisää parsaohjeita? Kurkkaa myös nämä Toimituksen blogin postaukset:

3 x parsaa simppelisti

3 x kevätsalaatti

Vapun parhaat parsaherkut