mk6_imelletty_perunalaatikko.jpg

Maku.fi:ssä on joulun laatikkoruokia joka makuun: on helppoja, perinteisiä, kevennettyjä ja mausteisia. Valitsimme puolestasi niistä parhaat ja suosituimmat. Jouluruoka on siis jo puoliksi suunniteltu!

 

  1. Lanttulaatikko: Kaikista lanttulaatikoista tämä on se perinteisin ja pehmein, sopivan vienosti maustettu. Voit halutessasi vaihtaa ruokakerman kuohukermaan. Lanttulaatikon resepti oli sivuillamme viime viikon suosituin, eli sitä on varmaankin maisteltu jo itsenäisyyspäivän juhlissa.
  2. Porkkanalaatikko: Tämä porkkanalaatikko onnistuu hienosta porkkanaraasteesta, ilman porkkanoiden keittämistä. Vaikka yksi vaihe on oikaistu, maku on lempeä ja rakenne herkullinen. Jos sinulla on monitoimikone, hyödynnä sitä porkkanoiden raastamisessa.
  3. Imelletty perunalaatikko: Tällä reseptillä valmistettu imelletty perunalaatikko ei kuohu uunissa. Salaisuutena on kananmuna. Muutenkin maku on kohdallaan, kun malttaa imeltää laatikon rauhassa ohjeen mukaan. Jos kuitenkin kaipaat lisää makeutta, kukaan ei estä maustamasta seosta ruokalusikallisella siirappia ennen paistamista.
  4. Bataattilaatikko: "Lempeän makuinen, helppo tehdä. Rakastuin ruokaan!", kommentoi lukijamme. Viime vuosien suosikkilaatikko maistuu lapsillekin ja istuu mainiosti joulupöytään. Suosittelemme!