mammi.jpg

Kuuluvatko ihanat pasha, kulitsa, mämmi ja baba sinun pääsiäisperinteisiisi? Nämä pääsiäispöydän rakastetut ikisuosikit ilahduttavat vuodesta toiseen. Jos et ole vielä kokeillut, niin nyt on aika ottaa perinteiset pääsiäisherkut haltuun. Nappaa siis tästä reseptit talteen juhlaa varten!

  1. Monen mielestä pääsiäinen ei tule ilman oikeaa, perinteistä pashaa. Rahka, korintit ja sitruunankuori antavat pashalle makua ja pehmeän rakenteen salaisuus on voin, valkuaisten ja kerman vaahdottamisessa. Täyteläinen ja suussasulavan pehmeä Sisar Varvaran pasha kruunaa pääsiäisen herkkuaterian. Perinteinen pasha tehdään puisessa pashamuotissa, mutta jälkiruoka onnistuu hyvin myös juustomuotissa tai siivilässä.
  2. Kulitsa on herkullinen, pyöreä ja iso pääsiäispulla, joka tarjoillaan pashan kera. Perinteisesti kulitsan pintaan tehdään taikinasta kirjaimet XB, joka tarkoittaa "Kristus on ylösnoussut", mutta pinnan voi hyvin koristella myös muilla taikinakuvioilla tai vaikka manteleilla.
  3. Baba on perinteinen korinteilla ja sukaateilla rikastettu ja rommilla kostutettu, korkeassa vuoassa paistettu maukas pulla. Herkku koristellaan sokerivesikuorrutuksella ja tarjoillaan viipaloituna kaverinaan usein täyteläistä pashaa. Jos sinulla ei ole korkeaa muottia, ei hätää, sillä babat voi tehdä myös pienempinä annospullina.
  4. Mämmifanit huomio! Perinteinen, itse tehty mämmi on täysin toista maata kuin kaupan valmiit versiot. Vaikka mämmin valmistus vie aikaa, on sen tekeminen superhelppoa. Pehmeän ja herkullisen makuinen mämmi sulaa suuhun; kokeile sinäkin!