lumikarpalot.jpg

Maailman helpoimmat joulukarkit ovat tässä. Mummolan joulun kahvipöydästä tutut lumikarpalot ovat yksinkertaisesti tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita.

 

Lumikarpalot sopivat jälkiruokien koristeeksi ja sellaisenaan napsittaviksi. Näiden namien ihanuus piilee karpaloiden kirpeydessä, joka on lepytelty runsaaseen tomusokeriin. Tomusokeria kuuluu olla näissä karkeissa runsaasti, jotta se imaisee karpaloiden kosteuden. Näin karpalot tuntuvat päältä puuterisilta, mutta sisältä rapsahtavan herkullisilta.

Lumikarpalot säilyvät muutamia päiviä huoneenlämmössä. Säilyvyys riippuu siitä, kuinka hyvin karpalot on kiedottu sokerin syleilyyn. Tomusokeria voi myös lisätä, jos kosteus uhkaa pyrkiä pinnan läpi.

Karpalokarkkeja voi kokeilla tehdä myös kuivatuista karpaloista, jolloin säilytysongelmaa ei ole. Minkä kuivatuista marjoista tehdyt lumikarpalot häviävät alkuperäisille kirpeydessä, sen ne voittavat karkkimaisuudessaan.