Rapujuhlien aika on nyt! Näillä kuvallisilla ohjeilla voit opetella tai palauttaa mieleesi rapujen syömisen taidon. Rapuveitsi ja -haarukka helpottavat hommaa, ja ne saat myös viedä suuhun aterian aikana. Tyylejä on yhtä monta kuin syöjääkin, tärkeintä on, että ravuista saa kaiken nautinnon irti!

 

1. Aloita nostamalla rapu huulillesi ja ryystä lientä vatsapuolelta. Irrota sakset tyvestä. Katko saksiosat nivel kerrallaan ja imeskele niistä mehut ja lihat. Irrota saksien liikkuva sakara, napsauta kärki auki rapuveitsen reiällä ja ime mehut sisältä. Napsauta auki myös isomman sakaran kärki. 

 

ravusyönti vaihe 2.jpg

ravunsyönti vaihe 1.jpg

 

2. Aukaise saksen kylki rapuveitsellä. Irrota liha. Syö heti tai pane voidellun paahtoleivän päälle odottamaan. 

ravusyönti vaihe 3.jpg

 

3. Irrota pyrstö vartalosta kiertämällä. Irrota selkäpanssari nostamalla se ylös. Imaise panssarissa oleva liemi ja raaputa selkäpinnalla oleva herkullinen rapuvoi veitsellä suuhusi tai leivällesi. 

ravunsyönti vaihe 4.jpg

 

4. Leikkaa pyrstö sivusta auki rapuveitsellä ja kuori pyrstö. 

ravunsyönti vaihe 5.jpg

 

5. Irrota pysrstölihan päällä oleva lihasuikale ja poista sen alla pitkittäissuuntaisesti oleva suoli. Lihasuikale on syötävä, joten pane se takaisin. Kokoa kuorituista lihoista keko paahtoleivällesi tai syö lihat yksittäin heti kuorittuasi. 

ravunsyönti vaihe 6.jpg