mk2_Maitokahvi_preview.jpg

Tuleeko kahvistasi aina vähän kitkerää, laihaa tai tunkkaista? Eipä tule enää! Katso alta Helsinki Coffee Festivalilta opitut vinkit onnistuneisiin kahvihetkiin ja keitä kahvisi kuin mestari.

  1. Hanki riittävän tehokas kahvinkeitin. Hyvä keitin kuumentaa veden tarpeeksi kuumaksi, suodattaa veden kahvin läpi tarpeeksi hitaasti ja kastelee kaikki kahvipurut. Tehoton keitin saattaa päästää liian viileän veden nopeasti purujen läpi. Ei ihme, jos kahvi on laihaa!
  2. Muista puhtaus. Pese kannu ja suodatin jokaisen kahvinkeiton jälkeen, sillä kahvinrasva kertyy pintoihin ja saattaa härskiintyä. Myös veden kalkki kertyy keittimeen, joten välillä kannattaa puhdistaa koko keitin, sillä se vaikuttaa myös koneen käyttöikään. Tosi kovassa käytössä oleva keitin kannattaa puhdistaa jopa kahden viikon välein! Puhdistus onnistuu niin soodalla, valmiilla kahvinkeittimen puhdistusaineella kuin etikallakin. Lue lisää puhdistamisesta Marttojen sivuilta.
  3. Kahvinpurujen annostelussa ei kannata olla rento. Annostele kahvi tarkasti tasamitoin ja käytä mielellään keittimen omaa mittaa.
  4. Käytä kahviin kylmää vettä ja annostele vesi aina puhtaalla mitalla. Valkaistu suodatinpaperi ei päästä kahviin makuja.
  5. Nauti kahvisi tuoreena. Silloin se on parasta :)

 

Mikä on sinun paras kahvivinkkisi? Jaa se kommenttiboksissa!

Psst! Katso myös, mitä kahvivalintasi kertoo luonteestasi!